Ideellt arbete för KRK - Karlstads RK - Ridsport - IdrottOnline Klubb

Tillsammans utvecklar vi Karlstads ridklubb!

Det är vi medlemmar som är Karlstads ridklubb och den blir vad var och en av oss medlemmar gör den till. Vi är många medlemmar som med ideella insatser gör klubben till vad den är idag.  Att jobba ideellt för KRK är vansinnigt roligt! Du lär känna nya härliga människor på våra anläggningsdagar och tävlingar. Som funktionär under en tävling är du med och bidrar till vårt goda rykte som tävlingsarrangör. Många ekipage återvänder år efter år till våra tävlingar vilket är mycket hedrande.

Styrelsen har likt de flesta andra ideella föreningar fattat beslut om att samtliga medlemmar/medlemsfamiljer förväntas göra ett ideellt arbete, och i vår förening innebär det minst 12 timmar per år. Detta innebär 4 pass á 3 timmar och ett pass kan vara deltagande på en städ- eller anläggningsdag och/eller funktionärspass på tävling som oftast består av förmiddagspass och eftermiddagspass á 3 timmar. Du kan även tillgodoräkna dig dina timmar på en klubbtävling vid behov av funktionärer utöver tävlande.

KRK arrangerar tävlingar dels för att klubbens medlemmar ska få möjlighet att delta/tävla i alla de olika tävlingar och cuper som erbjuds inom distriktets och förbundets försorg och dels för att de är en viktig inkomstkälla till klubben. På dessa tävlingar är vi medlemmar funktionärer och utan oss blir det svårt att genomföra dessa. Vi anordnar även städ- och anläggningsdagar där du som medlem är oerhört viktig för att vår anläggning skall vara fin, säker och i ett gott skick i många år framöver.

För att du lätt ska kunna planera din insats under året finns i Kalendern en markering över aktiviteter där det behövs insatser och där du kan tillgodoräkna dig dina timmar. Titta gärna in på listan ibland då det tillkommer aktiviteter löpande.

Du anmäler dig genom att skriva ditt namn och telefonnummer på respektive lista. På sidan Funktionär finns en beskrivning av vilka arbetsuppgifter som kan förekomma på en tävling. På samtliga tävlingar finns en funktionärsansvarig som hjälper dig till rätta och som noterar din närvaro. Det finns något som passar alla! Vi vill naturligtvis att alla som vill ska få möjlighet att vara med, och försöker i möjligaste mån att tillgodose allas behov. Ibland är intresset för en viss funktion större än antalet platser vilket gör att du kan erbjudas en annan uppgift där det saknas funktionär.

TACK!

Har du några som helst frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att höra av dig till vice ordförande Runar Skoglund. Om du redan idag stödjer din förening med ideellt arbete så vill vi framföra vårt varma tack, och om du ännu inte börjat så hälsar vi dig hjärtligt välkommen under 2018.

Vi ses på våra tävlings- och anläggningsdagar under året!

/Styrelsen

Uppdaterad: 04 APR 2018 21:12