Vår vision

Karlstads Ridklubb bildades redan 1945 och är en ideell förening. Vi har ca 450 medlemmar, varav 300 ridskoleelever som rider i våra lektionsgrupper varje vecka. Den nuvarande anläggningen i gröna Alster invigdes 1991.

I första stycket i KRKs sociala policy finns Karlstads ridklubbs verksamhetsidé:

Karlstads Ridklubb, KRK, skall vara en ledande ridklubb i Värmland avseende kvalité på ridskoleverksamhet, hästar, hästhållning och sportsliga framgångar för våra tävlingsryttare. Vår verksamhet ska kännetecknas av bra bemötande, hög kvalité, hög säkerhet och god miljö.

Karlstads ridklubbs vision är att vara ETT CENTRUM FÖR RIDSPORT I VÄRMLAND och detta strävar vi dagligen för i vårt arbete i verksamheten.

För att nå vår vision behöver vi ha ett brett utbud av aktiviteter från nybörjar- till elitnivå, skapa och upprätthålla en modern och komplett anläggning samt ha en ekonomi i balans som säkerställer långsiktig utveckling.

Vi i personalen har arbetat igenom texten Vår verksamhet ska kännetecknas av bra bemötande, hög kvalité, hög säkerhet och god miljö och vad denna innebär för föreningen.

• Vi i personalen ska vara engagerade med relevant och uppdaterad utbildning.
  • Vi ska ge ett trevligt och positivt bemötande och ge god service till de som behöver.
  • Barnen ska känna sig tryggt omhändertagna när de är hos oss.
  • Vi ska ha en säker hästhantering och god hästhållning.
  • Vi ska bibehålla en stor kunskap om hästar i föreningen.
  • Vi ska arbeta för att hålla en hög kvalitet på våra hästar och säkerheten kring dessa.
  • Vår anläggning ska vara ändamålsenlig och välskött.

Uppdaterad: 31 MAR 2019 23:39 Skribent: Karlstads Ridklubb
Rösta på KRK i bingoduellen 20 december
Flyttade och inställda ridlektioner ht19

Carlstad Horse Show tackar Mollstedts Ur!

5/12   Styrelseprotokoll 17/11
  5/12   Rösta på KRK 20 dec.
  5/12   Seriedressyr & -hoppning
  5/12   Föreläsning 12/12