Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev augusti 2021

30 AUG 2021 16:32
Medlemsbrev augusti från styrelse & personal
  • Skapad: 30 AUG 2021 16:32

Medlemsbrev augusti 2021 (pdf)

Medlemsbrev augusti 2021

Välkomna tillbaka till en ny ridtermin! Vi hoppas att ni alla har haft en bra sommar och är taggade inför höstens ridning.

Det har skett lite förändringar i ridgrupperna, elever har kommit till i befintliga grupper, andra har slutat, och på söndagar startar två nybörjargrupper, en ponny- och en hästgrupp. Vårt samarbete med Realgymnasiet har startat med en grupp elever som är på KRK ca en dag i veckan med Maria Persson som lärare. Marias lektioner på torsdagar tas över av Anki Winberg, och Matilda Landsberg, som tagit Ridledarexamen i sommar, ersätter Anki på söndagarna. Angelica Jansson är färdig med sina studier och har fått en anställning i skolans värld. Angelica har valt att sluta som ridlärare på söndagar, men vi träffar henne fortfarande i stallet som deltagare i stallgruppen och vikarie när det passar i hennes schema. Angelica kommer ersättas av Emma Berg, som även hon är ridledare.

Under hösten kommer vi att ha många aktiviteter förutom ridlektionerna, klubbtävlingar i både dressyr och hoppning, minihoppning för de yngsta, mm. Vi har även planerat in Grönt kort-kurs, dressyr- och hoppkurser. Vår förhoppning är att vi ska kunna ha cafeterian bemannad alla eftermiddagar i vecken som vi har ridlektioner, se separat utskick. ”Föräldracaféet” kompletterar Café JAG som kommer tillbaka efter uppehållet för att bemanna cafeterian, till att börja med torsdagar och söndagar. Styrelse och personal kommer att följa upp de enkäter som gjordes med ridande och anhöriga

Tack vare att Coronasmittan gått ner så är begränsningen om max en person per 10m2 borttaget i myndigheternas restriktioner, men vi ska fortfarande hålla avstånd till varandra. Likaså ska hästarnas utrustning torkas av med sadeltvål och vatten mellan varje ryttare. Självklart ska vi också stanna hemma om vi känner oss det minsta krassliga. Skyltar och anvisningar i våra olika rum håller på att uppdateras med nu gällande regler. Även om smittspridningen gått ner vågar vi inte planera att det uppskjutna 75-års jubileet nu i höst utan vi flyttar fram det till våren 2022.

18-19 september har vi lokal och regional dressyrtävling med ponny-, häst- och paraklasser, och första helgen i oktober Carlstad Horse Show, hopptävling på regional och nationell nivå för häst. Vid den senare hoppas vi kunna ha publik, men det beror på hur smittläget och restriktionerna ser ut då.

Upprustningen av anläggningen kommer att fortsätta under året. En ny pelletssilo är på plats och snart i full drift, fler hagar ska få nya stängsel och vi hoppas komma i gång med dräneringen av hagarna. För att hålla anläggningen i bra skick är vi beroende av medlemmar och anhörigas ideella arbete. Den första fixardagen blir den 12 september, ytterligare information kommer men boka in datumet!

De större tävlingar som vi anordnar ger reklam för föreningen och är ett viktigt ekonomiskt tillskott för att lektions- och uppstallningspriserna ska kunna hållas nere. Hittills har vi kunnat genomföra två av årets sex planerade tävlingar, Vårhoppet och Solstahoppet, dock utan publik, men vi var tvungna att ställa in vårens två dressyrtävlingar pga av pandemirestriktionerna. Nu ser vi fram mot höstdressyren i september och Carlstad Horse Show. För att vi ska kunna genomföra våra tävlingar och inte tappa de intäkter de ger, behöver vi alla hjälpas åt som funktionärer. Det finns uppgifter för i princip alla. Är du osäker på vad du kan göra så hör av dig!

Med förväntan om en rolig och inspirerande hösttermin!

Styrelse & personal

Skribent: Karlstads Ridklubb
E-post: This is a mailto link
Lektionsschema
hösten 2021
 
Flyttade och inställda ridlektioner hösten -21 KRK på Facebook

 USEK på Instagram

FB-f-Logo__blue_29 USEK på Facebook

 USEKs kalender

 


Handla via Sponsorhuset så får både du och Karlstads Ridklubb pengar tillbaka på dina nätköp.

Sponsorhuset Shop

 

bingopalatset-annons-foreningar-webb-liten

Varje år delar BingoPalatset ut hela sitt ekonomiska överskott till ungdomsföreningar i Karlstad.

 

      Senaste uppdateringar:
21/10   Startlista 23/10
20/10   Hoppresultat 16/10
18/10   Tävlingsligan 18/10
12/10   Styrelseprotokoll 15/9
10/10   Usek-protokoll 10/10
 6/10   Klubbdressyr 23/10
 5/10   Lektionsschema
 5/10   Nya viktgränser
 4/10   Coronarestriktionerna
15/9   Flyttade ridlektioner
 3/9   Grönt kort-kurs

 

This is a mailto link

webbkarta

Postadress:
Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0542244280
E-post: This is a mailto link

Se all info