Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev juni 2021

14 JUN 2021 15:28
Juni månads medlemsbrev från personal och styrelse
  • Uppdaterad: 14 JUN 2021 15:28

Medlemsbrev juni 2021 (pdf)


Medlemsbrev juni 2021

Ett år går fort, sommaren har gjort sitt intåg och skolavslutningarna pågår.  Det här året blev inte som andra år. Lyckligtvis är ridning en sport där man håller avstånd, så lektionsverksamheten har kunnat fortgå i stort sett oförändrad, men med anpassningar utifrån gällande restriktioner och rekommendationer. Detta har varit möjligt tack vare insatser från oss alla, ridande såväl som för föräldrar och anhöriga, uppstallade, personal och styrelse.

Stort tack till er alla för att vi lyckats genomföra verksamheten på ett så bra sätt!

Personal och styrelse har under året fortsatt arbetet med kvalitetssäkring och utveckling och då tagit hänsyn till synpunkter som togs upp i enkäterna 2019 respektive 2020. En uppföljning kommer att göras senare i höst. Vi har inte hunnit med allt som planerats, och en del har inte kunnat genomföras av andra skäl. Det har till exempel inte varit möjligt att samlas till aktiviteter med många deltagare eller fysiska möten, som familjedagar etc. 75-års jubiléet flyttade vi först från oktober 2020 till våren 2021, och sedan har vi skjutit på det ytterligare. Förhoppningsvis kan det bli möjligt att genomföra i höst.

Under året har arbetet med att underhålla och rusta upp anläggningen fortsatt. Medlemmar och anhöriga har lagt ner ett stort arbete vid våra fixardagar, en ny taklyft har installerats för FU-ridningen och flera hagar har fått nya stängsel. Arbetet för att förbättra dräneringen av hagarna fortsätter och efter sommaren hoppas vi ha en pelletssilo på plats så att vi slipper pelletssäckarna. Vi har gått igenom nya/ alternativa dragningar av ridslingor med kommunen och för en dialog med Kultur- och fritidsnämnden vad gäller anläggningens underhåll.

De större tävlingar som vi anordnar ger reklam för föreningen och är ett viktigt tillskott för att lektions- och uppstallningspriserna ska kunna hålla nere. Avsikten är att också kunna sätta undan en liten del på ett utvecklingskonto, men det har tyvärr inte varit möjligt än. Jämfört med 2019 så tappade vi förra året ca 30 000 i nettointäkt på tävlingarna. Hur det blir i år vet vi inte än. Dressyrtävlingen i maj ställdes in, men Vårhoppet kunde genomföras, dock utan publik och med restriktioner för tävlande. Dressyrtävlingen Carlstad Sun Summercup 18-20 juni har ställts in med kort varsel, men vi hoppas kunna genomföra övriga tävlingar som planerat, dvs Solstahoppet i juli, höstdressyr i september och Carlstad Horse Show i oktober. För att vi ska kunna genomföra våra tävlingar och inte tappa de intäkter de ger, behöver vi alla hjälpas åt som funktionärer. Det finns uppgifter för i princip alla. Är du osäker på vad du kan göra så hör av dig!

Även om stor del av den ordinarie verksamheten har kunnat genomföras och Corona-anpassade aktiviteter satts in för att ersätta inställda, har vi totalt sett förlorat intäkter. Riksidrottsförbundet har gett kompensationsstöd på ca 30 % av uteblivna intäkter under 2020. Kultur- och fritidsnämnden har skjutit till ytterligare kompensationsmedel, och innan sommaren väntar vi besked från Riksidrotts-förbundet om vi får någon kompensationsersättning för januari-april i år. Våra ekonomiska marginaler är dock små, så även om vi klarat större delen av verksamheten under året som gått så behöver vi tyvärr höja avgifterna till höstterminen. Styrelsen beslöt därför vid sitt senaste möte att höja alla ridavgifter för vuxna med 5kr, samt box- och serviceavgift för uppstallade med 2 %. Vi förstår att det kan bli kännbart, tveka därför inte att kontakta kansliet om Du/Ni får problem.

Sommarhälsningar från personal och styrelse

Skribent: Karlstads Ridklubb
E-post: This is a mailto link
Lektionsschema
hösten 2022
 
Flyttade & inställda ridlektioner KRK på Facebook

 USEK på Instagram

FB-f-Logo__blue_29 USEK på Facebook

 USEKs kalender

 


Handla via Sponsorhuset så får både du och Karlstads Ridklubb pengar tillbaka på dina nätköp.

Sponsorhuset Shop

 

bingopalatset-annons-foreningar-webb-liten

Varje år delar BingoPalatset ut hela sitt ekonomiska överskott till ungdomsföreningar i Karlstad.

 

      Senaste uppdateringar:
24/9   Usek-protokoll 24/9
22/9   Startlista Mulle 24/9
22/9   Ridborgarmärke 26-27/9
21/9   Klubbhoppning 8/10
14/9   Aktiviteter 24/9
7/9   Hopptrim ponny
7/9   Styrelseprotokoll 7/8
6/9   Föräldrakurs 25/9 & 9/10
29/8   Flyttade ridlektioner
24/8   Lektionsschema ht-22
24/8   Höstens aktiviteter
12/8   Funktionärslista CHS
11/8   Barnkalas
30/6   Nya lektionspriser HT22

 

This is a mailto link

webbkarta

Postadress:
Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0542244280
E-post: This is a mailto link

Se all info