Hoppa till sidans innehåll

Personal


Vilka är det som jobbar på Karlstads Ridklubb? En kort presentation följer här:

Stallpersonalen består av Tommy Högkvist (stallchef) och fr o m 1 oktober 2018 Emmeli Åhs. Stallpersonalen svarar för mockning, in- och utsläpp, fodring, viss skötsel av lektionshästarna samt visst underhåll av anläggningen med omgivning.

På kansliet arbetar Maria Willman sedan 1 januari 2019 med fakturor, bokföring, ekonomisk resultatrapportering mm.

Klubbens instruktörer sköter lektionsverksamheten, klubb- och träningstävlingar, helg- och lovaktiviteter, utbildning av ryttare med egen häst samt tillridning av lektionshästarna:

Malin Stenson (verksamhetschef fr o m juli 2019):
Jag heter Malin Stenson och är glad att få förtroendet, det ska bli kul och utmanande. Närmast kommer jag från Sörmons ridklubb där jag började hösten 2005 som ridinstruktör level II och sedan hösten 2007 som ridskolechef.
Min uppväxt tillbringade jag på Kristianstad ridklubb och senare hos Elisabeth Lundholm i Flyinge. Parallellt var jobbet på Simrishamns Lantmäteri en viktig uppgift. Våren 1991 packade jag bil och släp för resa mot Tyskland. Här blev det både hästjobb och en tjänst på Mätningsbyrå. Under åren tog hästarna över och jag utbildade mig till Pferdewirt schwerpunkt Reiten. Intresset för undervisning med elever med funktionsvariationer har alltid varit stort och därför blev det även utbildning till Ergotherapeut. I Tyskland blev det vid olika anläggningar framförallt utbildning elever och hästar. I början av året 2005 återvände jag till Sverige och fick en tjänst på Sörmons ridklubb.
Min fritid ägnar jag åt mina hästar och många helger tillbringar jag på hundutställningar tillsammans med två röda irländska settrar.

Anki Winberg:
Ridinstruktör på KRK fr o m mars 2018.
Efter gymnasiet började Anki praktisera på Jutagårdens Kursgård-Ridskola. Där bedrevs tävlings- och träningsverksamhet, uppfödning av ponnyer och galopphästar, avelshingstar och ridskola. 
Anki är utbildad SRL II på Strömsholm och har varit anställd på flera ridskolor i landet. Under 2017 har hon genomfört ledarutbildning: Funktionsnedsättning och delaktighet steg 1 och 2. 
Anki har tävlat i hoppning och fälttävlan.

Maria Persson
Ridlärare på KRK sedan vårterminen 2007. Maria är utbildad SRL III, har hippologexamen, har genomgått fortbildningsutbildningen EuroRide för ridlärare i Europa samt har universitetskurser i pedagogik/ledarskap samt företagsekonomi. Hon är dessutom D-banbyggare i hoppning. Maria har mångårig yrkeserfarenhet från ridskoleverksamhet och undervisning. Hon är själv aktiv ryttare och har två egna hästar, Rioja som är en egen uppfödning samt Lousino I. Maria tävlar i hoppning upp till 130 och har med tidigare häst även tävlat i dressyr upp till msv. Maria driver vid sidan av arbetet på KRK ett eget företag med utbildning av ryttare i dressyr, hoppning och tömkörning. År 2018 utsågs Maria till årets ridlärare och fick ta emot pris i samband med ryttargalan i Stockholm.

Terese Svensson
Började jobba på KRK och ha lördagslektioner hösten 2014. Gick ridledarkursen sommaren 2015 och har sedan hösten 2015 jobbat 5 dagar i veckan som instruktör. Har själv ridit på ridskolan i 11 år och hade under flera år en egen häst uppstallad på klubben. Har suttit med i ungdomssektionen, var under två år ordförande. Sitter även med i distriktets ungdomssektion. 
Fr o m höstterminen 2017 slutade Terese som ordinarie ridinstruktör för att börja studera på universitetet. Hon har dock fortfarande lektioner på söndagar.

Angelica Janson har, tillsammans med Terese, hand om lektionerna på söndagar.

 

Tidigare anställda

Uppdaterad: 22 SEP 2020 14:01
Smittspridning
 
Coronaviruset -
checklista januari 2021
 
Flyttade och inställda ridlektioner vt 21
 
Lektionsschemat för
vårterminen 2021 KRK på Facebook

 USEK på Instagram

FB-f-Logo__blue_29 USEK på Facebook

 USEKs kalender

 


Handla via Sponsorhuset så får både du och Karlstads Ridklubb pengar tillbaka på dina nätköp.

Sponsorhuset Shop

 

bingopalatset-annons-foreningar-webb-liten

Varje år delar BingoPalatset ut hela sitt ekonomiska överskott till ungdomsföreningar i Karlstad.

 

Senaste uppdateringar:
20/4    Tulip och Spectra
16/4    Fixardag 24 april
16/4    Funktionärslista 29-30/5
16/4    Ridborgarmärke 18/4
14/4    Funktionärslista 9/5
12/4    Styrelseprotokoll 21/3
  8/4    Öppen bana 13-17/5
  3/4    Usek-protokoll 3/4
24/3    Flyttade ridlektioner
22/3    Toa-/hushållspapper
15/3    Lektionsschema vt-21
20/1    Restaurangchansen
18/1    Söndagsridning 16.30
15/1    Coronauppdatering
  1/4    Teorimaterial

 

This is a mailto link

webbkarta

Postadress:
Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0542244280
E-post: This is a mailto link

Se all info