Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Morgondagens ledare


KRK fostrar morgondagens ledare

Emma Mollstedt har varit medlem i Karlstads ridklubb sedan hon var 9 år gammal, men hade redan då varit aktiv ryttare i tre år.

”När vi flyttade till Karlstad föll det sig naturligt att välja Karlstads ridklubb eftersom min farmor varit aktiv i klubben i många år”, berättar Emma. ”Hon drog med mig till KRK och på den vägen är det”

Emma är en glad och driftig tjej som sitter mittemot mig med ett stort leende på läpparna. Efter många tester och högt betyg på både personlighetstest och ledarskapstest öppnades möjligheten att få göra värnplikten i Uppsala som officersaspirant med militärteknisk utbildning, något som få personer blir erbjudna.

”Jag gick med i ungdomssektionen när jag var 12 år, som ledamot och ansvarig för barnkalas. Bokade ridhus, beställde varor och mailade föräldrar och lärde mig att ta ansvar och vågade utmana mig själv. Andra året var jag skötaransvarig och sen var jag vice ordförande de två sista åren. Det bästa med ungdomssektionen är gemenskapen. Sen lär man känna sig själv väl och man tänker på hur man beter sig och försöker att vara en god förebild för de yngre medlemmarna. Jag vet hur mycket jag såg upp till ungdomssektionen när jag var yngre. Det som är spännande är att man umgås med alla i stallet, från 6-åringarna till äldre personer och man kan klicka med vem som helst för vi har samma intresse. Det är nog det som blir ”lagsporten” i stallet, trots att ridning är en individuell sport.”

Emma ser tillbaka på erfarenheten som arbetet i USEK har gett henne. ”Jag har haft teorilektioner, ansvarat för övernattningar på klubben, gått utbildningar och lärt mig det sociala spelet. Jag har blivit fostrad till en ledare i stallet och lärt mig att ta i, prioritera och ta tag i det som är viktigt först. Det är nog detta som utvecklat mig och är en del i att jag fått den här möjligheten. Trivs jag efter nio månader så jag har en möjlighet att utbilda mig vidare inom försvarsmakten. Det är viktigt för mig, att våga prova och se om det är min grej och att jag trivs. Trivs jag inte efter nio månader så får jag se vad som händer då.”

”Att vara en del av ungdomssektionen är ett roligt arbete, du får så mycket tillbaka och det är utvecklande. Du ska inte gå med i USEK om du ser det som ett måste. Om du tycker att det är kul att hänga i stallet och har ett intresse och en vilja att lägga ner tid på USEKs arbete, så är detta något för dig och den erfarenheten hjälper dig senare in i arbetslivet.”

Uppdaterad: 03 SEP 2018 14:02 Skribent: Kristin Danielsson
E-post: This is a mailto link
Lektionsschema
hösten 2022
 



 KRK på Facebook

 USEK på Instagram

FB-f-Logo__blue_29 USEK på Facebook

 USEKs kalender

 


Handla via Sponsorhuset så får både du och Karlstads Ridklubb pengar tillbaka på dina nätköp.

Sponsorhuset Shop

 

bingopalatset-annons-foreningar-webb-liten

Varje år delar BingoPalatset ut hela sitt ekonomiska överskott till ungdomsföreningar i Karlstad.

 

      Senaste uppdateringar:
25/11   Grönt Kort-kurs
23/11   Usek-protokoll 23/11
22/11   Startlista 26/11
21/11   Dabars
18/11   Efterlysning
17/11   Jullovsaktiviteter
10/11   Minihoppning 26/11
30/10   Styrelseprotokoll 16/10
26/10   Protokoll 24/9
5/10   Markarbeten på KRK
29/8   Flyttade ridlektioner
24/8   Lektionsschema ht-22
24/8   Höstens aktiviteter
11/8   Barnkalas

 

This is a mailto link

webbkarta

Postadress:
Karlstads RK - Ridsport
Bråtebäcken 210
65639 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0542244280
E-post: This is a mailto link

Se all info