Coronaviruset - uppdatering 200329

Coronaviruset – uppdatering 200329

Det är fortfarande viktigt att vi alla tar vårt ansvar för att inte sprida det nya coronaviruset. För Karlstads RK innebär detta:

• Om du är förkyld eller känner dig sjuk så stanna hemma och kom inte till anläggningen. Det gäller även om Du eller närstående är satt i karantän pga misstänkt corona-smitta.

• Håll avstånd i klubbrummet, cafeterian och läktaren.

• Undvik att samlas flera på liten yta, t ex i sadelkammaren.

• Hosta och nys i armvecket.

• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.

Lektionerna pågår som vanligt, men teorilektionerna är tills vidare inställda.

För att hålla nere antalet personer på anläggningen och därmed minska risken för smittspridning ber vi er att begränsa antalet medhjälpare/förälder till en person per elev.

Eftersom det från och med 29 mars inte är tillåtet med fler än 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har antalet deltagare vid blockteorin 7-9 april begränsats till max 45 per teoritillfälle. Detta kan dock ändras utifrån de rekommendationer och/eller beslut som Svenska Ridsportförbundet tar.

Svenska Ridsportförbundet har beslutat att all tävlingsverksamhet ställs in till och med 31 maj. Om det finns förutsättningar för att genomföra mindre tävlingar ska man återkomma till.

Corona-smittan innebär prövningar för oss alla. Det händer mycket och läget förändras snabbt. Styrelse och personal vid Karlstad RK följer noga utvecklingen och de beslut och rekommendationer som tas av myndigheterna och Svenska Ridsportförbundet. Så snart som nya beslut tas som påverkar verksamheten så informerar vi om det. Vi har också en dialog med kommunen om de konsekvenser som smittläget för med sig för föreningen, bl a i form av minskade intäkter och högre kostnader.

Följ informationen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, www.folkhalsomyndigheten.se och www.krisinformation.se, samt på Svenska Ridsportförbundets hemsida, www.ridsport.se

Tillsammans kan vi bidra till att förhindra eventuell smittspridning!

Tack för Din medverkan!

Uppdaterad: 30 MAR 2020 23:47 Skribent: Karlstads Ridklubb